IR and FLIR IFF ID Märke Öken

  • 149 kr
In Stock
Article Number: 0463
Share

Vårt FLIR/IR – IFF ID kardborre Märke Öken metall är ett professionellt framställt  “Military grade Thermal FLIR and Infra-Red reflective recognition patch” i en sand/tan öken färg som inte skall jämföras med billiga “hittepå” eller “wannabe” märken som finns på marknaden. I dagsljus upplevs märket vara överdrivet blankt men suger upp ljus i en mörk miljö. Märket passar utmärkt till din khaki M90BE uniform, Stridsväst, Ryggsäck, Trosspackning, Skyddshjälm 101 (OPS Core FAST Ballistic) och som utmärkning av plats eller mtrl lämnad i terräng m,m.

Märket är extra speciellt då den är väl synlig i både i FLIR och i IR i en mängd olika bildförstärkare, detta är möjligt då materialet använder sig av ett multi spektrum för att kunna agera som en “passive identifier”. Vanligt är att denna typ av märke endast har en av ovanstående fördelar vilket ställer högre krav på dig som bärare att välja “rätt” inför ditt uppdrag.

Märkets storlek på 5x5 cm går att upptäcka på ca 50-100 m beroende på vad för optik och bildförstärkare som används och fungerar därför utmärkt som hjälpmedel inom grupp och pluton som IFF ( Identify Friend or Foe) strids ID.

FLIR/Thermal “delen” av märket är tillverkat av ett passivt material som visas som “cold” i värmekameror och utnyttjar/reflekterar himlens värme energi vilket det är som bäst när det används utomhus. IR delen av märket är en kraftfull infraröd retro-reflector som absorberar allt ljus och endast reflekterar det infraröda ljuset när den är belyst med IR.

För att få ut full FLIR/NVG användning av märket behövs ca 3 st.
Ett på baksidan av hjälmen och ett på vardera sidan om hjälmen eller på axlarna.
För att enklare förstå riktning på personen kan tex ett användas på höger sida och två på vänster och eller fram och bak om det ger mera fördelar.

Även om märket är framställt för militärt och räddningstjänst-bruk är det trots allt ett märke, och slitage med tiden kommer att påverka märkets funktion och utseende där det repas, kommer i kontakt med kemiska substanser, temperaturer, UV ljus, tvätt och tork m,m.
Märket har karborre på baksidan.

Våra FLIR/IR märken är i första hand tänkt som “off the shelf” komplement till missions kontingenter, myndigheter, special gruppering och tex Hemvärn, Special Polis, SOG m,m Där IFF är en viktig faktor och  som har ett behov av att synas väl när mörkermedel (NVG) IR belysning och värmekamera (FLIR) används.

Wavelengths:
Thermal: 3µm - 5µm, 8µm - 12µm
NVG NIR: 0,7µm – 1,4µm
Storlek: 5x5 cm