IR - Black IFF Square PRO

  • 129 kr
In Stock
Article Number: 0508
Share

IR Black IFF Square PRO är ett professionellt framställt märke, en “Military grade Infrared reflective recognition patch”.
Märket skall inte jämföras med billigare “hittepå” IR reflektiva märken som finns på marknaden.

Märket är tillverkat i ett speciellt material  med egenskapen att absorbera hela ljus spektrat men endast att reflektera ljus från infrarött spektrum och passar utmärkt till din tjänst i blå uniform, eller i din gröna eller beige M90 uniform, Grå-Gröna flygoverall, Skyddshjälm 101 (OPS Core FAST Ballistic), Hjälm 18, Stridsväst 12, Ryggsäck, Trosspackning m,m.

I vanligt dagsljus visar märket en matt svart yta och när det är belyst med IR ljus i mörker reflekterar märket kraftigt som en reflex när du tittar på det i NVG eller annan IR optik. Denna feature gör märket utmärkt som hjälp för IFF – ”Identify Friend or Foe recognition” i mindre eller större grupper.

Även om märket är framställt för militärt och polisiärt bruk är det trots allt ett märke, och slitage med tiden kommer att påverka märkets funktion och utseende där det repas, kommer i kontakt med kemiska substanser, temperaturer, UV ljus, tvätt och tork m,m.
Märket har kardborre på baksidan.

Våra IR märken är i första hand tänkt som “off the shelf” komplement till missions kontingenter, myndigheter, special gruppering och tex Hemvärn, Special Polis, SOG m,m Där IFF är en viktig faktor och som har ett behov av att synas väl när mörkermedel (NVG) och IR belysning används.

Specifikationer:
Storlek: 2,5x2,5 cm
Vikt: X gram
Utseende: Matt Svart
Velcro Mil Spec, AA-55126 Type II, Class I Peel Strength: 1.2 PIW, Shear
Strength 10 PSI
Reflective base: Microprismatic polyesters reflective film
Detection distance: Minimum 400 meters for 2.5x2.5 cm square patch
Retro reflectance: 0,0 >70 Typical >140
IR wavelength: 820-1200 nanometer