IR - JÄGARE Kardborre Patch Grön/Svart

  • 179 kr
In Stock
Article Number: 0466
Share
Den här Jägarebåge/ Jägarebågen är ett professionellt framställt  “Military grade Infrared reflective recognition patch” som inte skall jämföras med billiga "enkla" IR märken som finns på marknaden.

Märket är tillverkat i ett speciellt material som är tillverkat att absorbera hela ljusets spektrum och endast reflektera ljus från det infraröda.
Märket som i sin båg-form liknar utbildningstecken / utbildningslinjetecknet  JÄGARE, är i liknandde FM´s i storlek Det är dock värt att påpeka att märket inte är FM standard eller har BOA vad vi känner till.

Märket passar utmärkt till dina uniformspersedlar oavsett inriktning, dvs  gröna M90, M90BE Öken och Multicam uniform, Stridsväst, Ryggsäck, Trosspackning, Hjälm, Keps m,m.

I vanligt dagsljus visar märket texten JÄGARE i grågrön ton mot svart botten men när det är belyst med IR ljus i mörker reflekterar märket kraftigt och texten SWEDEN blir synlig när du tittar på det i NVG eller annan IR optik. Denna “dual feature” gör märket unikt och utmärkt som nationsindikator och som IFF – Identify Friend or Foe.

Även om märket är framställt för militärt bruk är det trots allt ett märke, och slitage med tiden kommer att påverka märkets funktion och utseende där det repas, kommer i kontakt med kemiska substanser, temperaturer, UV ljus, tvätt och tork m,m.
Märket har karborre på baksidan.

Våra IR märken är i första hand tänkt som “off the shelf”   komplement till myndigheter där IFF är en viktig faktor och som har ett  extra behov av att synas väl när mörkermedel (NVG) och IR belysning  används.

Specifikationer:
Storlek: 8x5cm
Vikt: 4.5 gram
Hook Mil Spec, AA-55126 Type II, Class I Peel Strength: 1.2 PIW, Shear Strength 10 PSI
Reflective base: Microprismatic polyesters reflective film
Detection distance: Minimum 400 meters for 2.5x2.5 cm square patch
Retro reflectance: 0,0 >70 Typical >140
IR wavelength: 820-1200 nanometer.