IR - SWE Flagga Dual IFF Multicam

  • 189 kr
In Stock
Article Number: 0464
Share

Vårt IR - SWE Flagga Velcro Dual IFF Multicam är ett professionellt framställt  “Military grade Infrared reflective recognition patch” i en “military subdued style” som inte skall jämföras med billiga “hittepå” eller “wannabe” märken som finns på marknaden.

Märket är tillverkat i ett speciellt material som är tillverkat att absorbera hela ljus spektrat och endast reflektera ljus från infrarött spektrum och passar utmärkt till din Multicam uniform, Stridsväst, Skyddshjälm 101 (OPS Core FAST Ballistic),  Ryggsäck, Trosspackning m,m. Det är dock värt att påpeka att märket inte är sanktionerat av FM eller har BOA vad vi känner till.

I dagsljus visar märket ett öppet kors och liten text SWE i en mörkbrun färg mot multicam botten men när det är belyst med IR ljus i mörker reflekterar märket kraftigt stor text SWE och tre kronor när du tittar på det i NVG eller annan IR optik. Denna “dual” feature gör märket unikt och utmärkt som hjälp för IFF – Identify Friend or Foe purposes i mindre eller större grupper.
Även om märket är framställt för militärt bruk är det trots allt ett märke, och slitage med tiden kommer att påverka märkets funktion och utseende där det repas, kommer i kontakt med kemiska substanser, temperaturer, UV ljus, tvätt och tork m,m.

Märket har karborre på baksidan.

Specifikationer:
Storlek: 8x5cm
Vikt: 4.5 gram
Utseende: Matt

Våra IR märken är i första hand tänkt som “off the shelf”   komplement till missions kontingenter, myndigheter, special gruppering  och tex Hemvärn, Special Polis, SOG m,m Där IFF är en viktig faktor och  som har ett behov av att synas väl när mörkermedel (NVG) och IR  belysning används.

Velcro Mil Spec, AA-55126 Type II, Class I Peel Strength: 1.2 PIW, Shear Strength 10 PSI
Reflective base: Microprismatic polyesters reflective film
Detection distance: Minimum 400 meters for 2.5x2.5 cm square patch
Retro reflectance: 0,0 >70 Typical >140
IR wavelength: 820-1200 nanometer.