IR - SWE Flagga IFF Svart/Grå

  • 189 kr
In Stock
Article Number: 0507
Share

IR - SWE Flagga IFF Svart/Grå är ett professionellt framställt “Military grade Infrared reflective recognition patch” i en “military/police subdued style” som inte skall jämföras med billiga “hittepå” eller “wannabe” märken som finns på marknaden.

Märket är tillverkat i ett speciellt material som är tillverkat att absorbera hela ljus spektrat och endast reflektera ljus från infrarött spektrum och passar utmärkt till din Blå uniform, din gröna eller beige M90 uniform, Grå-Gröna flygoverall, Skyddshjälm 101 (OPS Core FAST Ballistic), Stridsväst, Ryggsäck, Trosspackning m,m. Det är dock värt att påpeka att märket inte är sanktionerat av Polis, FM eller har BOA vad vi känner till.

I vanligt dagsljus visar märket ett öppet kors och liten text SWE i vit färg mot en svart bakgrund och när det är belyst med IR ljus i mörker reflekterar märket kraftigt när du tittar på det i NVG eller annan IR optik. Denna feature gör märket utmärkt som hjälp för IFF – ”Identify Friend or Foe recognition” i mindre eller större grupper.

Även om märket är framställt för militärt och polisiärt bruk är det trots allt ett märke, och slitage med tiden kommer att påverka märkets funktion och utseende där det repas, kommer i kontakt med kemiska substanser, temperaturer, UV ljus, tvätt och tork m,m.

Märket har karborre på baksidan.
Specifikationer:
Storlek: 8x5cm
Vikt: 4.5 gram
Utseende: Matt

Våra IR märken är i första hand tänkt som “off the shelf”  komplement till missions kontingenter, myndigheter, special gruppering  och tex Hemvärn, Special Polis, SOG m,m Där IFF är en viktig faktor och  som har ett behov av att synas väl när mörkermedel (NVG) och IR  belysning används.

Velcro Mil Spec, AA-55126
Type II, Class I Peel Strength: 1.2 PIW, Shear Strength 10 PSI
Reflective base: Microprismatic polyesters reflective film
Detection distance: Minimum 400 meters for 2.5x2.5 cm square patch
Retro reflectance: 0,0 >70 Typical >140
IR wavelength: 820-1200 nanometer